GREVENIOTISA
TA ΚΑΛΑ

Συνάντηση του Βουλευτή Α. Πάτση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην έδρα του Υπουργείου ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Γεωργίου Δασταμάνη και του Δημάρχου Δεσκάτης,  κ. Δημητρίου Κορδίλα.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε διεξοδικά στον κ. Υπουργό η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός εξαιτίας της εγκατάστασης μεταναστών στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου και τα προβλήματα που αυτή έχει επιφέρει, ενώ τέθηκε επί τάπητος η συνολική διαχείριση του ζητήματος. Ο κ. Υπουργός επέδειξε απόλυτη κατανόηση στα θέματα που του ετέθησαν και διατύπωσε την ξεκάθαρη πρόθεσή του να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην καθολική μετεγκατάσταση των μεταναστών από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου της Βασιλίτσας και την μεταφορά τους σε κλειστή δομή φιλοξενίας εντός των ορίων του Νομού. Ως προς την ακριβή θέση για τη δημιουργία της κλειστής δομής, ο κ. Μηταράκης ζήτησε αυτή να υποδειχθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση του Νομού, είτε από τους Δήμους είτε από την Περιφέρεια, ενώ διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί κάποια δημόσια έκταση θα μπορούσε ακόμα να εξεταστεί η περίπτωση ιδιωτικής έκτασης με τη μορφή μίσθωσης. 

Επιπλέον, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι εφόσον υπάρξει η συγκατάθεση των τοπικών φορέων και προχωρήσει άμεσα η δημιουργία κλειστής δομής θα καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική οικονομική ανάκαμψη του Νομού Γρεβενών τόσο μέσα από μια δέσμη μέτρων που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη, όπως μεγάλα έργα υποδομών, χρηματοδοτικά προγράμματα επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης,  όσο και μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.    

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ανδρέας Πάτσης δήλωσε: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που θα την χαρακτήριζα ως ορόσημο για την λύση ενός από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Νομό Γρεβενών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, όχι μόνο γιατί για πρώτη φορά υπήρξε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για το μεταναστευτικό ζήτημα στα Γρεβενά με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και γιατί έγινε σαφές ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει και την διάθεση να εισακούσει τα προβλήματά μας αλλά και την βούληση να δώσει λύση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό, κ. Νότη Μηταράκη για την πλήρη αποδοχή του αιτήματος μετεγκατάστασης των μεταναστών από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου καθώς επίσης και για τη δέσμευσή του ως προς την άμεση υλοποίηση του ανταποδοτικού σχεδίου  οικονομικής ανάκαμψης του Νομού Γρεβενών. Αναμένω την επικύρωση των προτάσεων εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να ξεκινήσουμε από κοινού τον σχεδιασμό της συνολικής αναμόρφωσης του Νομού μας».

Related posts

ΚΕΠΑ: Οι 5 βασικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν  τρόπο πιστοποίησης της αναπηρίας

user

Μάνα με τσαγανό

user2

Διήμερο αγώνων στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας

user2

Leave a Comment