GREVENIOTISA
TA ΚΑΛΑ

Νέα ειδική άδεια για εργαζόμενους γονείς

Με διάταξη στο σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη από το υπουργείο Εργασίας θα θεσμοθετείται και νέα ειδική άδεια για εργαζόμενους γονείς παιδιών που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό.

Η νέα αυτή άδεια θα είναι συγχρηματοδοτούμενη από τον εργοδότη και το κράτος. Θα απαιτείται ιατρική γνωμάτευση – βεβαίωση, η οποία θα καθορίζει και το πόσο θα πρέπει να είναι η χρονική της διάρκεια.

Τη νέα αυτή ειδική άδεια θα μπορούν να λάβουν οι γονείς παιδιών που θα νοσήσουν από κορωνοϊό, μετά και το άνοιγμα των σχολείων.

Βάσει του σχεδιασμού και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα νοσούν κατ’ αρχήν οι ίδιοι, δεν θα μπορούν για λόγους πρόληψης να μεταβούν στη δουλειά τους, όποτε θα δικαιούνται τη νέα ειδική άδεια.

Related posts

Ημερίδα για την κτηνοτροφία στη δυτική Μακεδονία

user

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πρόσληψη προσωπικού σε Γρεβενά, Κοζάνη και Καστοριά

User1

Ο Βουλευτής Γρεβενών εξασφάλισε από το Υπουργείο Υποδομών τη χρηματοδότηση των 700.000 χιλ. ευρώ για το οδικό δίκτυο Πολυνέρι-Πανόραμα-Λάβδα

user

Leave a Comment