GREVENIOTISA
ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ

Εντοπίστηκε νεκρή βίδρα στην Καστοριά -Το ζώο-δείκτης καθαρότητας των ποταμών

Βίδρα (Lutra Lutra) εντοπίστηκε νεκρή ύστερα από τροχαίο ατύχημα που έγινε χθες, στην είσοδο της Καστοριάς, στον παραλίμνιο δρόμο.

Διερχόμενος οδηγός ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, εκπρόσωπός της οποίας και του «Αρκτούρου» μετέβη στο σημείο όπου διαπίστωσε ότι η νεαρή αρσενική βίδρα ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου», παρόλο που οι βίδρες ζουν στη λίμνη, συχνά βγαίνουν στο δρόμο σε αναζήτηση τροφής. Γι’ αυτό τον λόγο και με στόχο την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών και τον περιορισμό της ταχύτητας κίνησης των αυτοκινήτων, η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς τοποθέτησε πριν από λίγο καιρό προειδοποιητικές πινακίδες.

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των υδάτων. Στη λίμνη Καστοριάς ζει ένας μικρός πληθυσμός.

Related posts

Εκοιμήθη o Πατήρ Γεώργιος Τασιούλης (Παπαγιώργης) της Σαμαρίνας

user2

Μητέρα δολοφόνος σκότωσε με μπαλτά τα δυο μικρά της 7 και 9 ετών

user

Στις Φυλακές Γρεβενών ο 35χρονος που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη του

user2

Leave a Comment