GREVENIOTISA
TA ΚΑΛΑ

Ο Πάτσης διεγράφη για το ίδιο αδίκημα που τελεί ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του

Για το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, δηλαδή της συζύγου του Βασιλικής Παπαλουκά , κατ’ εξακολούθηση, διεγράφη , μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής  Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης. Το αδίκημα είναι σε βαθμό πλημμελήματος . Και την άρση ασυλίας του την ζήτησε ο ίδιος αμέσως μετά την διαγραφή του  για να κριθεί από την  δικαιοσύνη όπως ένας απλός πολίτης .

Πρόκειται για το ίδιο αδίκημα που τελεί εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τους οποίους όμως έχει καθαρίσει –όπως αρχικά είχε πράξει και με τον Ανδρέα Πάτση- η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Την παράνομη συμμετοχή Πάτση σε εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό (όπως φυσικά και αυτή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε εταιρεία με έδρα στη Γαλλία) είχε αποκαλύψει το Documento, ήδη από τον Μάιο του 2020.

Η δικογραφία, μετά την αυτοβούλως ζήτηση της άρσης ασυλίας από τον ίδιο τον Ανδρέα Πάτση τον Νοέμβριο, του μεταβιβάστηκε τον Δεκέμβριο. Η κρεατομηχανή όμως της μιντιακής αγοράς θεώρησε ότι η κατάλληλη στιγμή για να την παρουσιάσει δεν είναι ο Δεκέμβριος μήνας εορτών και δελτίων market pass όπερ μια καλή περίοδος, αλλά σε μια άλλη δύσκολη περίοδο όπως η σημερινή .

Τα ποσοστά στα Τάρταρα, ο κόσμος στους δρόμους καθημερινά να διαμαρτύρεται και φυσικά , τσιμουδιά για ευθύνες και ποινικές διώξεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εγκληματική αμέλεια που στοίχισε τις ζωές 57 και πλέον ανθρώπων και έκλεισε δεκάδες σπίτια κάνοντας την Ελλάδα ολόκληρη να ντυθεί στα μαύρα και να ξεχυθεί στους δρόμους για να την λούσουν με χημικά και να την σπάσουν στο ξύλο για να το βουλώσει.

Το αδίκημα για το οποίο διώκεται ο ανεξάρτητος και πρώην «γαλάζιος» βουλευτής, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό το οποίο τελεί ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με όσα έχουν κατα καιρούς  αποκαλύψει έντυπα μέσα , βάσει εγγράφων δημοσίων αναρτημένων στο γαλλικό Εμπορικό Μητρώο, στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 και όχι το 2016 –όπως είχε δηλώσει ψευδώς το πρωθυπουργικό ζεύγος στο πόθεν έσχες– μεταβιβάστηκαν μετοχές που κατείχαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο αδερφός της Γιώργος Παπαζήσης στην εταιρεία SCI Personal Ventures. Οι μετοχές τους –πλην μίας που παρέμεινε στην κατοχή του Γιώργου Παπαζήση– μεταβιβάστηκαν στην ελληνική εταιρεία MGPG Investment Consulting ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση των μετοχών και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της.

Στη δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους για το 2016 (φορολογικό έτος 2015) εμφανίζεται η εταιρική συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures. Στη δήλωση πόθεν έσχες του 2017 (φορολογικό έτος 2016) το πρωθυπουργικό ζεύγος δηλώνει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μεταβίβασε δωρεάν το 95% των μετοχών που διέθετε στην SCI Personal Ventures. Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2018 (φορολογικό έτος 2017) η επίμαχη εταιρική συμμετοχή της συζύγου του πρωθυπουργού εξαφανίζεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη δήλωση πόθεν έσχες που κατατέθηκε την επόμενη χρονιά.

Το γεγονός ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι παρέμενε μέτοχος στην εταιρεία έως τι 20 Δεκεμβρίου 2020 είναι παράνομο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα µε το άρθρο 8, παρ. 1 του ν. 3113/2003, ο οποίος αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κοµάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές είναι ορισμένα µόνο από τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συµµετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε µε παρένθετα πρόσωπα». Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, Στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται µεταξύ άλλων «οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοι». Άρα και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Άρα, παράνομο και το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Η ουσία είναι ότι το πλημμέλημα ήταν αυτό για το οποίο διεγράφη και διασύρθηκε ο Πάτσης αλλά όχι ο Μητσοτάκης . Μάλιστα πιο fast track δεν γινόταν ούτε και έχει ματαγίνει.

Η πρώην σύζυγος Πάτση (από τον δεύτερο γάμο του) σε δικό της σπίτι  που της ανήκει στο 100%  έχει πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων λένε … 4Χ6 -εδώ γελάμε- και ρωτάμε γιατί να φταίει ο Πάτσης ;

 

Η νυν σύζυγος(από τον τρίτο γάμο)  είναι  με ποσοστά σε οικογενειακή επιχείρηση εκπροσωπώντας το ανήλικο τέκνο τους γιατί ως γνωστό σε όλους ανήλικο δεν μπορεί να έχει ούτε λογαριασμό τραπέζης.

 

Και ο 85 χρονος λογιστής του Πάτση και φίλος του συγχωρεμένου του πατέρα του που όταν πέθανε , δεν έβαλε και τα δυο συμβόλαια των αγροτεμαχίων στο Σχίνο Κορίνθου αλλά το ένα υπο την φόρτιση των συγκυριακών στιγμών θανάτου του φίλου του.

Η δικογραφία αυτή έφτασε στα χέρια του Πάτση Ανδρέα αρχές  Δεκεμβρίου , αλλά σήμερα έγινε πρώτο θέμα και από ότι μαθαίνω με μεγάλη αποτυχία και αυτό. Δυστυχώς , σε ότι αφορά το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ το τελευταίο διάστημα και μέρες που είναι, έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

 

Μίλτος Βλάχος

Related posts

Σε ντοκιμαντέρ του National Georgaphic οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας

User1

Δήμος Γρεβενών: Kids athletics και εργασίες καλλωπισμού την 5η ημέρα της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

user2

Ευχαριστήριο κι ευχές από τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ” στον Γρεβενιώτη Βουλευτή Ανδρέα Πάτση

user